Blogs over sportvoeding

Eten tijdens het sporten

Om lekker te kunnen (blijven) sporten heb je voldoende energie nodig (koolhydraten). Naast koolhydraten verlies je tijdens het sporten ook vocht en mineralen. Het is belangrijk dat je start met goed gevulde voorraden en dat je tijdens het sporten op tijd je reserves aanvult. Maar, wanneer moet je aanvullen en hoeveel? Dat hangt natuurlijk van een heleboel factoren af.

Lees meer »

Een goede herstelmaaltijd

Tijdens het sporten verg je veel van je lichaam. Je spant je spieren aan en gebruikt je energiereserves. Na afloop van een (intensieve) sportactiviteit is het dan ook goed om lief te zijn voor je spieren en je energiereserves aan te vullen. Hieronder wordt uitgelegd wat de belangrijkste voedingsstoffen zijn voor een goed herstel en geven we je wat lekkere herstelmaaltijden.

Lees meer »

Drinken: wat en hoeveel?

Naast voeding is voldoende vocht ontzettend belangrijk om goed te blijven presteren tijdens jouw sportactiviteit. Er zijn veel verschillende soorten sportdrank op de markt, welke kies je dan? Of is water ook goed? En dan de volgende vraag: hoeveel moet je eigenlijk drinken? Hieronder staat het stap voor stap uitgelegd.

Lees meer »