Intuïtief eten

Je ontbijt overslaan? Uit den bozen! Je moet dagelijks 3 hoofdmaaltijden en 3 tot 5 keer iets tussendoor eten. Het zou goed zijn om je metabolisme hoog te houden en je energielevel op pijl. Inmiddels weten we beter, maar doen we ook beter?

Lees meer »

Zo blijf je gezond én productief

Afgelopen week hebben we massaal thuisgewerkt en de komende weken zal dat ook nog wel even zo blijven. Misschien vind jij dat thuiswerken wel hartstikke relaxed en geniet jij ervan om dagelijks in trainingspak met de laptop op schoot je mailtjes te checken. Dat is even leuk, maar op termijn is het funest voor je houding én productiviteit. Het Corona-virus heeft een hele grote impact op onze levens. Hoe zorg je ervoor dat je deze weken zo goed én gezond mogelijk doorkomt? Ik geef je wat tips!

Lees meer »

Het olifantenpad

Het is maandagavond, je hebt je avondmaaltijd al op, de vaatwasser is ingeruimd, de kids liggen op bed en je ruimt nog even het laatste rondslingerende speelgoed op. Om 20u begint je favoriete serie en je ploft op de bank neer, eindelijk rust! Je hebt een drukke dag gehad, bent moe en een tikkeltje chagrijnig vanwege die maandelijkse periode.. Even later is het pauze en je wandelt richting de keuken, maakt een kopje thee voor jezelf en hebt ook “zin in iets lekkers”. Je neemt je kopje thee én dat koekje, dat bakje chips of schaaltje borrelnoten terug mee richting de bank en kijkt je serie af. Na afloop van je serie baal je eigenlijk wel van dat gesnack. Was dat nou wel nodig? Je hebt immers gewoon voldoende gegeten. Je wilt ook eigenlijk wel wat gewicht verliezen en op deze manier gaat dat niet lukken. Je bent teleurgesteld in jezelf en neemt je voor om het morgen anders te doen.

Lees meer »

Weekplanning maken

Zondag is mijn vaste dag om mijn planning voor die week erna te maken. Heerlijk rustig, met een kopje koffie erbij nadenken over wat er komen gaat. Ik hoor vaak van anderen dat ze het zo knap vinden dat ik die tijd ervoor neem of dat het me überhaupt lukt om al te bedenken wat we gaan eten voor de komende week, of zelfs komende 2 weken. 2 weken?! Ja, 2 weken!

Lees meer »

6 tips tegen de kerst-kilo's

Voor een aantal is de kerstvakantie al lekker begonnen. Een drukke, hectische periode, maar ook één van veel gezelligheid, familie, vrienden, ontspannen en… jazeker: eten! De feestdagen staan niet echt bekend om zijn gezonde maaltijden. Vaak gaan we ons helemaal te buiten aan al het lekkers en beginnen we in januari massaal weer met afvallen. Zou het niet eens lekker zijn om januari te beginnen zónder die extra decemberkilo’s? Ik geef je een paar tips!

Lees meer »

De vreetdagen, uhh feestdagen!

Halloween, Sint Maarten, Sinterklaas, Kerst en dan OOK nog Oud & Nieuw. Dagen die in het teken staan van gezelligheid, lichtjes, vriendschap en familie, maar het draait (vooral) om eten. Eigenlijk maken we ons vooral druk om het eten. Heel veel eten. 

Lees meer »

Het leven is niet eerlijk

Het afvallen wil jou maar niet lukken. Talloze diëten heb je al geprobeerd, maar tot op heden heeft niets gewerkt. Of maar voor even. Het zal wel niet voor jou zijn weggelegd. Je probeert er maar mee te leven, klaagt er af en toe over tegen anderen. Steekt de draak met je gewicht tegenover anderen, om jezelf maar dat zelfvertrouwen te faken.. uh te “geven”. Ach en weetje, dan moeten ze die sportschool maar niet zo duur maken. Of als die vriendin van je minder vaak zou afzeggen, dan waren jullie vást vaker samen gaan hardlopen. Je vriend moet niet zo zeuren over dat éne vetrolletje meer. Met een bak chips op de bank, wegkwijnend in zelfmedelijden probeer je jezelf ervan te overtuigen dat slank zijn overrated is en het allemaal wel meevalt.

Lees meer »

Je leven hangt ervan af

Het nieuwe jaar staat voor de deur. Althans, in theorie duurt het nog 7 weken, maar zo voelt het.. de dagen worden korter, Sinterklaas komt a.s. zaterdag het land weer in en de eerste reclames van “bestel je cadeautjes voor de Kerst ruim op tijd” zijn ook alweer te horen. Lekker evaluatiemomentje voor al je goede voornemens van 2019….

Lees meer »

Maandag start ik

Je hebt als voornemen om gezonder te gaan leven, vanaf maandag dan. Je start vol goede moed, raakt geen snoepje of koekje meer aan en je gaat er helemaal voor. Na een paar dagen/enkele weken beginnen jouw gedachten af te dwalen en denk je steeds vaker aan vet- en suikerrijk eten. Bij die gedachte alleen al begin je te watertanden, maar je doet je uiterste best om die gedachten te verbannen. Je bent sterk! Tot die ene tegenslag, je hebt teveel van jezelf gevraagd, bent ongesteld geworden, had een te drukke dag op je werk en bij thuiskomst plunder je de voorraadkast. Maar, vanaf maandag ga je écht weer beginnen.

Lees meer »

Planning is the key

“Ik had geen tijd om mijn brood te smeren vanmorgen”, “Ik vind het zonde van mijn avond om alles voor te bereiden” of alleen al “pfff wat een werk!”. Dat hoor ik heel vaak als we het hebben over mealprepping, ofwel: je eten voorbereiden. Veel werk? Overdreven? Of juist een méga slim idee?

Lees meer »

Kim's weekdagboek

Veel van jullie wilden graag eens zien wat ik zoal eet. Daarom heb ik voor jullie de afgelopen week een dagboekje bijgehouden. Best confronterend is dat altijd en verwacht ook zéker niet dat ik alles altijd perfect doe. Op zondag maak ik altijd de weekplanning voor het avondeten. Deze week staat er voor 2 avonden al wat gepland: woensdag is mijn 'kleine' broertje jarig en zaterdag ga ik gezellig met een vriendin in Groningen uiteten. De rest van de week doe ik dus een beetje rustig aan.

Lees meer »

De overgang

De overgang, een periode waar veel vrouwen tegenop kijken. Een periode zo rond je 50e levensjaar – wat psychologisch sowieso al een vervelende grens is – waarin je lichaam verandert en allerlei hormonen ervoor zorgen dat je last kunt krijgen van nachtzweten, opvliegers en vergeetachtigheid. Voeding kan hierin een rol spelen, ik leg het je in deze blog stap voor stap uit.

Lees meer »