Kim's weekdagboek

Veel van jullie wilden graag eens zien wat ik zoal eet. Daarom heb ik voor jullie de afgelopen week een dagboekje bijgehouden. Best confronterend is dat altijd en verwacht ook zéker niet dat ik alles altijd perfect doe. Op zondag maak ik altijd de weekplanning voor het avondeten. Deze week staat er voor 2 avonden al wat gepland: woensdag is mijn 'kleine' broertje jarig en zaterdag ga ik gezellig met een vriendin in Groningen uiteten. De rest van de week doe ik dus een beetje rustig aan.

 

Maandag

Vanavond worden de boodschappen voor deze week bezorgd. Ik vind dat zo’n uitkomst! Mijn vriend en ik werken fulltime en hebben best een lange reistijd (+/- 3u per dag). Super fijn dus dat je vanaf de bank je boodschappen kunt bestellen en ze het bezorgen tot in de keuken, scheelt een hoop tijd😊.

Ik maak eigenlijk altijd mijn ontbijt en lunch de avond ervoor. Zo kan ik zo lang mogelijk in bed blijven liggen ’s ochtends haha! Ik heb altijd een paar “essentials” in huis voor als alles op is, zoals houdbare melk! De verse melk én de yoghurt waren op, dus dan kan ik altijd nog die melk pakken. 

Ontbijt Havermout + theelepeltje chiazaad + houdbare melk in 2Go beker.
Tussendoor 1 banaan.
Lunch 3 sneetjes Waldkorn volkoren, 1 met filet americain, 1 met hummus, 1 met zuivelspread, ½ plakje ham en een tomaatje.
Tussendoor Hier hád ik dus wat voor moeten voorbereiden. Helaas had ik niks mee, maar had ik wel intens trek. Door drukte was ik wat langer op mijn werk gebleven en eenmaal in de auto was ik flink chagrijnig van de trek. Niet zo gek ook, het was inmiddels bijna 18u en had om 12u al geluncht.. Ik moest nog tanken (helaas !!), want daar ging ik dus finaal de mist in: ik heb me laten verleiden tot een dikke vette Lion. Oeps!
Avond Gisteren aten we Chinees en daar hebben we, as usual, nog veel van over. Vanavond dus nóg een avondje deze kliekjes opmaken. Ik vind eten weggooien namelijk ontzettend zonde. Dus ik eet nog wat nasi, saté, babi pangang en kip kerrie met een verdwaald stukje groente.

Dinsdag

Vandaag ben ik lekker thuis aan het werk. Dat scheelde me gisteravond weer voorbereiden, want als ik thuiswerk kan ik natuurlijk gewoon alles makkelijk pakken.

Ontbijt 200 g Griekse yoghurt (10% vet) + 30 g muesli met kaneel. 1 grote kop thee.
Tussendoor 1 appel, zwarte koffie en thee.
Lunch 2 volkoren boterhammen, 1 met filet americain + gekookt eitje, 1 met philadelphia en 1 tomaat. Wederom een bak thee.
Tussendoor 1 gekookt eitje + een paar tomaatjes uit eigen tuin.
Avond Rode bieten (uit eigen moestuin), risotto en spekjes. Yumm, dit is één van mijn favorieten! Ook super lekker met nog wat rucola erbij, die was ik helaas vergeten!
Tussendoor 1 banaan + 2 flinke eetlepels Griekse yoghurt met kaneel en een grote bak thee.

Woensdag

Gisteravond zette ik mijn ontbijt, 1e tussendoortje en lunch alvast klaar, dat scheelt 's ochtends een hoop tijd!

Ontbijt 200 g Griekse yoghurt + 60 g blauwe bessen + 30 g zaden, pitten & noten.
Tussendoor 1 banaan, zwarte koffie en later nog een paar bakjes thee.
Lunch 3 volkoren boterhammen, 1 met smeergeitenkaas + 1 tomaatje, 1 met hüttenkase + plakje kipfilet, 1 met halvarine en 48+ kaas. Ohja, en 1 gekookt eitje.
Tussendoor Voor mijn werk bij het Diabetes Fonds gaf ik vandaag een workshop bij Ekoplaza. Een aantal mensen konden deze workshop winnen n.a.v. een toffe actieweek die we samen met hun hebben gedaan. Na afloop kregen we een kijkje in de keuken van Ekomenu waar we wat van hun gerechten gingen proeven. Een blad witlof gevuld met een lekkere salade, stukje bloemkool en broccoli pizza. Heel vervelend allemaal haha, gelukkig waren het wel kleine hapjes!
Avond Mijn broertje is jarig! Dus hij mocht kiezen wat we gingen eten, wederom: Chinees! Dat is voor mij al de 2e keer deze week.. Bij Chinees is het heel moeilijk om iets “gezonds” te kiezen, overal zit saus overheen. Heb het gehouden bij één keer opscheppen. Ook omdat ik wist dat er nog hapjes kwamen later op de avond.
1 stukje brownie + een paar celebrations. Verder nog een kopje koffie en een groot glas water.

Donderdag

Vannacht heb ik bij mijn ouders geslapen en dan bereid ik eigenlijk mijn eten wat minder voor, voor die dag. Ik had dinsdagavond al wel wat extra noten meegenomen als 1e tussendoortje van vandaag. Mijn ouders hadden helaas geen volkorenbrood in huis, dus kocht ik een salade op mijn werk als lunch.

Ontbijt Warme melk met 3 eetlepels fijne havermout
Tussendoor Handje ongezouten noten, koffie en water gaan ook de hele dag gewoon lekker door 😊.
Lunch Op mijn werk hebben we een saladebar, dus daar heb ik een heerlijke salade samengesteld met allerlei rauwe, gekookte en gewokte groenten, een gekookt eitje en 2 kleine lepels met een pastasalade. Ook nog een klein kommetje soep: wortel-kokos!
Tussendoor Koffie en op het station heb ik een bakje met wortels en hummus gehaald. Ik was laat, dus om te voorkomen dat ik héél erg trek zou krijgen was dit een lekkere oplossing.
Avond 2 volkoren wraps met vegetarisch gehakt en Mexicaanse wokgroenten.

Vrijdag

Mijn vrije dag! Tijd om weer eens naar de kapper te gaan vandaag.

Ontbijt 200 g Griekse yoghurt + 30 g zaden en pitten
Lunch 3 volkoren crackers, 2 met filet american + op beide een gekookt eitje en 1 met kaas
Tussendoor Koffie met een mini bokkepoot bij de kapper 😊.
Avond Macaroni; 2 opscheplepels volkoren macaroni, 250 gram Italiaanse groenten en 75 gram gehakt. Ik had er een lekker kruidenmixje doorheen gedaan met 2 eetlepels water + 1 theelepel kaneel + 2 theelepels Garam Masala kruiden.
Tussendoor ’s Avonds op de bank nam ik een bakje met 3 blokjes kaas en 5 olijven

Zaterdag

Even thuis ontbijten en dan richting Groningen om daar een vriendinnetje te bezoeken. Vanavond gaan we lekker uiteten en blijf ik lekker slapen.

Ontbijt 2 volkoren crackers, 1 met kaas en 1 met filet americain + gekookt eitje
Tussendoor Koffie en een appel.
Lunch 2 afbakbroodjes, 1 met hüttenkäse + kipfilet en 1 met hummus + komkommer
Avond Uiteten bij de pizzaria! Ik nam een heerlijke tortellini met champignons, doperwten en ham + een droge witte wijn.

Zondag

Lekker luie zondag!

Ontbijt 2 afbakbroodjes, 1 met la vache qui rit + komkommer en 1 met smeerworst.
Lunch Vandaag niet echt een lunch, maar we gingen langs de Tuinland waar we een kopje koffie hebben gedronken en een kaasbroodje hebben gegeten. Dat was dan vandaag onze lunch.
Avond Vanavond ga ik een heerlijke tomatensoep maken met tomaten uit eigen tuin!

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Faye
4 jaar geleden

Heerlijk Kim!