Je leven hangt ervan af

Het nieuwe jaar staat voor de deur. Althans, in theorie duurt het nog 7 weken, maar zo voelt het.. de dagen worden korter, Sinterklaas komt a.s. zaterdag het land weer in en de eerste reclames van “bestel je cadeautjes voor de Kerst ruim op tijd” zijn ook alweer te horen. Lekker evaluatiemomentje voor al je goede voornemens van 2019….

 

Het is even voor middernacht op Oudejaarsdag, we schenken nog even een wijntje in, pakken nog een oliebolletje en bespreken met elkaar wat we eigenlijk willen bereiken komend jaar. De één wil nu écht gaan stoppen met roken, de ander wil graag afstuderen. De meest populaire is toch wel het willen afvallen of wat minder vlees willen eten. We willen met z’n allen toch altijd best wel veel. We doen niet aan goede voornemens, maar stiekem hebben we allemaal wel iets waarvan we willen dat het nieuwe jaar het ons brengt.

 

“Het ons brengt..” alsof het een cadeautje is. We wachten maar af en hopen dat iemand het ons brengt. We wachten en wachten, we “proberen” en we wachten nog even wat langer, nog geen deurbel gehoord, jij? Oh hey! Het is alweer november, december en ooooh het is weer oudjaarsdag. Nog maar weer een poging wagen om iets te willen dan maar…

 

Ik moet je dan helaas teleurstellen. Niemand komt datgene dat jij graag wilt brengen, niemand doet het voor je op de post en er is niemand die voor je deur staat om het je te geven. Maar alles wat jij wilt, dat is er al. Alleen jij, ja JIJ, moet het zelf gaan ophalen. Besef dat er oude gedachten of overtuigingen zijn die jou op dit moment belemmeren in het “ophalen” van jouw wensen. Laat ze los! Jij gaat het anders doen! Als jij niet volgend jaar rond deze tijd wéér wilt denken “hm, volgend jaar beter.” Dan is het nú tijd om jouw denkwijze over “dingen willen” voor eens en voor altijd te veranderen, namelijk:

 

"Je moet het willen veranderen van je leven vervangen door het besluiten je leven te veranderen."

 

Besluit niet op 1 januari, besluit het nu. Besluit waar je heen wilt en wat jij daarvoor gaat doen. Pak alles wat jou daarin belemmert aan of laat het los. Je bent niet egoïstisch als je besluit gelukkig te zijn en jouw persoonlijke doelen na te jagen. Verspil jouw kostbare tijd niet door jezelf te vergelijken met anderen. Jij bent uniek en er zal nooit iemand zijn precies zoals jij, je bent het 100% waard. Besluit vandaag nog het leven voor jezelf te creëren dat je wenst alsof je leven ervan afhangt.

 

Liefs,

Kim


Wil jij in 12 dagen leren hoe jij met kleine haalbare stappen jouw doelen kunt behalen?

Schrijf je dan in voor de "Lekker gewoon gezond - 12 daagse". Meer info vind je op deze pagina.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.