Het leven is niet eerlijk

Het afvallen wil jou maar niet lukken. Talloze diëten heb je al geprobeerd, maar tot op heden heeft niets gewerkt. Of maar voor even. Het zal wel niet voor jou zijn weggelegd. Je probeert er maar mee te leven, klaagt er af en toe over tegen anderen. Steekt de draak met je gewicht tegenover anderen, om jezelf maar dat zelfvertrouwen te faken.. uh te “geven”. Ach en weetje, dan moeten ze die sportschool maar niet zo duur maken. Of als die vriendin van je minder vaak zou afzeggen, dan waren jullie vást vaker samen gaan hardlopen. Je vriend moet niet zo zeuren over dat éne vetrolletje meer. Met een bak chips op de bank, wegkwijnend in zelfmedelijden probeer je jezelf ervan te overtuigen dat slank zijn overrated is en het allemaal wel meevalt.

 

Stop. Stop hier als jij jezelf ook maar een klein beetje herkent in bovenstaande. Herken jij de verslagenheid, het klagen, ontkennen, verschuiven van het probleem, het probleem bij een ander leggen en last but not least verzacht je het probleem met destructief gedrag (overmatig eten, drinken of gamen)? Dan gaat er één ding consequent fout. Fout? Ja fout. Bovenstaande situatie schetst alles behalve: verantwoordelijkheid nemen voor je eigen gedrag of je eigen situatie. “ja, maar..” Nee, géén gemaar. Alles wat er in jouw leven gaande is of de manier waarop jij hiermee omgaat is jóuw keuze. Jij bent verantwoordelijk voor je eigen geluk.

 

Kim, dat is mooi zeggen.. maar dat is wel wat kort door de bocht. Niet iedereen heeft het even makkelijk in het leven; de één krijgt tegenslag na tegenslag en de ander lijkt het allemaal maar te krijgen aanwaaien. Tsja, helaas heb ik dan nieuws voor je: het leven is niet eerlijk verdeeld, maar dat betekent niet dat je dan maar bij de pakken neer moet gaan zitten als jij jezelf tot die eerste categorie mensen rekent. Wat je dan naar mijn idee wél moet doen is accepteren dat het leven nu eenmaal niet eerlijk is en jij een extra mogelijkheid krijgt om te leren. Leer van jouw tegenslag en ga door. Vergelijk jezelf niet met anderen en geef anderen niet de verantwoordelijkheid over jouw leven. Jij bent de enige jij die er ooit zal zijn. Laat de wereld zien wat die “jij” te bieden heeft.

 

Hoe doe je dat dan? Verantwoordelijkheid nemen over je eigen leven? Deze stappen of gedachten kunnen je daarbij helpen:

  1. Stop met je zorgen maken over dingen die je niet kunt veranderen.
  2. Geef nóóit een ander de schuld. Onthoud dat jouw geluk en jouw succes altijd jouw eigen verantwoordelijkheid is.
  3. Zeur of klaag minimaal, maar pak je problemen aan! Het heeft geen zin om terug te kijken, behalve als je intentie is om ervan te leren.
  4. Maak jezelf onafhankelijk door jouw geluk of het realiseren van je dromen niet te laten afhangen van anderen.
  5. Leer meer te accepteren. Jouw gedachten zijn niet altijd de waarheid en soms ligt die waarheid ook wel eens in het midden.
  6. Hou van jezelf :).

 

Het nemen van verantwoordelijkheid is niet moeilijk, het vergt alleen wel oefening. Probeer jezelf te corrigeren wanneer je merkt dat je neigt naar negativiteit. Wil je hulp om de touwtjes meer in eigen handen te nemen? Let me know!

 

Liefs,

Kim

Wil jij in 12 dagen leren hoe jij met kleine haalbare stappen jouw doelen kunt behalen?

Schrijf je dan in voor de "Lekker gewoon gezond - 12 daagse". Meer info vind je op deze pagina.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.