Home » Blogs » Mijn gezonde diëtisten-leven *kuch*

Mijn gezonde diëtisten-leven *kuch*

Daar is hij dan: mijn eerste blog! Met dat ik die zin typ staat er nog geen woord op papier, maar dat is wel de intentie. Ik wil jullie graag wat vertellen over hoe “het leven van een diëtist” eruit ziet. Bah, dat is dus gelijk waar ik zo’n moeite mee heb. Het klinkt namelijk alsof “het leven van een diëtist” alleen maar bestaat uit salades, pokébowls, yoga, stress-loos en nóóit chips. Jammer joh, misschien zijn er diëtisten met zo’n perfect healthy-life, dat van mij is dat niet 😊. Lekkergewoonkim.

 

In 2017 heb ik de opleiding Voeding & Diëtetiek afgerond. Mijn interesse in gezonde voeding en waarom sommige mensen te zwaar zijn en anderen niet terwijl ze wel alles lijken te kunnen eten maakte dat ik startte met deze opleiding.

 

Ik hoor veel mensen om me heen met goede voornemens en het welbekende “maandag begin ik!”. Het lukt een tijdje om dat gezonde leven vol te houden en daarna vallen we allemaal weer terug in oude patronen. En daar gaan we weer: “Het moet écht anders, vanaf maandag ga ik weer streng zijn”. Wie houden we nou eigenlijk voor de gek?

 

Als diëtist begeleid ik mensen bij het veranderen van hun leefstijl en help ik ze met het voorkomen van terugval in oude gewoonten. Als geen ander weet ik hoe moeilijk dat is, want hè; ik heb ook geen maatje 36! Wéten hoe iets moet betekent niet dat je het ook áltijd zo doet. Want JIJ weet ook donders goed dat een appel gezonder is dan een stuk chocolade……

 

Ik vertel jullie graag meer over mijn wekelijkse *kuch* dágelijkse struggles in mijn “gezonde diëtisten-leven”.

 

Liefs,

Kim


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Wil Jansen
3 jaar geleden

Leuk Kim. Ik blijf je volgen. Succes.

Susan
3 jaar geleden

Hi Kim, leuk geschreven, ben benieuwd naar je volgende blog