Home » Blogs » Weekplanning maken

Weekplanning maken

Zondag is mijn vaste dag om mijn planning voor die week erna te maken. Heerlijk rustig, met een kopje koffie erbij nadenken over wat er komen gaat. Ik hoor vaak van anderen dat ze het zo knap vinden dat ik die tijd ervoor neem of dat het me überhaupt lukt om al te bedenken wat we gaan eten voor de komende week, of zelfs komende 2 weken. 2 weken?! Ja, 2 weken!

 

Het is maandagavond, drukke dag op werk gehad, vertraging met de trein, kutzooi.. en dan ook nog bedenken wat je moet eten vanavond. Je bent al laat en rent nog snel door de supermarkt om alles voor het avondeten bij elkaar te sprokkelen. Eenmaal thuis heb je toch een aantal dingen gekocht die je helemaal niet nodig had. Je kookt snel de maaltijd die je in de trein nog hebt bedacht en ploft eindelijk neer om te eten. Na het eten ben je helemaal uitgeteld… lekker begin van je week? Absoluut niet.

 

Mijn versie van de maandagavond is een heel stuk rustiger. Drukke dag op werk, of niet. Vertraging met de trein, of niet. Ik hoef niet meer langs de supermarkt! Chill. Tijdswinst! De boodschappen staan al thuis in de koelkast en wat we gaan eten? Dat had ik al bedacht. Ik kom thuis, kook de maaltijd en we kunnen rustig eten. Of nog beter: ik had vanmorgen al een bakje uit de vriezer gehaald met een complete maaltijd, hoef ik alleen nog even op te warmen. Zonder de stress van: bedenken wat je gaat eten, boodschappen doen, gebrek aan tijd, etc.

 

Weekboodschappen doen, wellicht heb je deze tip al 100x gehoord. Maar het is echt de beste tip ever. Zelf werd ik er een beetje toe gedwongen toen onze situatie veranderde van studentenleven in Groningen (stad) naar een gehucht in de polder en een fulltime werkweek. Weinig tijd en geen supermarkt in de buurt. Ik maak er tegenwoordig een soort sport van om zo efficiënt mogelijk te plannen en mijn plan van aanpak daarvoor deel ik graag met jullie!

 

Onder het genot van een heerlijk kopje koffie, de agenda, mijn maaltijdplanner en mijn telefoon voor inspiratie ga ik er even rustig voor zitten. Ik stel mezelf de volgende vragen:

  1. Wanneer zijn we wel/niet thuis?
  2. Wat heb ik allemaal nog in huis?
  3. Wat moet echt op?
  4. Wat gaan we eten?

 

Dit schrijf ik vervolgens op mijn maaltijdplanner die ik in de keuken ophang. Ik doe gelijk online de boodschappen die ik nog nodig heb en laat ze bezorgen. Klaar! Zo beperk ik het nadenken over wat we gaan eten tot slechts 1x per week.

 

Benieuwd wat er bij ons komende week op de planning staat om te eten?

Maandag: Kip tandoori

Ik heb dit gerecht vorige week al gemaakt en ingevroren, we hoeven alleen nog de rijst erbij te koken.

Dinsdag: Gevulde paprika’s met kidneybonen, mais en gehakt.

Ik had per ongeluk wat te veel paprika’s besteld, dus die 3 die ik nog heb liggen die moeten echt even op..

Woensdag: Curry met kip, sperziebonen, spinazie en kikkererwten.

Behalve de kikkererwten heb ik alles al in huis, restjes opmaken is zó heerlijk.

Donderdag: Nasi

Ook dit gerecht heb ik vorige week al gemaakt en heb een extra portie ingevroren. Hiervoor alleen nog de rijst koken. Je kunt rijst ook invriezen, maar dit kost extra ruimte in de vriezer. Mijn vriezer zat aardig vol, vandaar dat ik er dit keer voor heb gekozen om slechts een deel van het gerecht in te vriezen.

Vrijdag: Naanbrood met kip (gekruid met gyroskruiden), komkommer, rode ui, feta en tomaat.

Weekend: Niets gepland.

We gaan een weekendje weg met de familie, dus hiervoor heb ik niets gepland!

 

Wat ga jij komende week allemaal eten?

 

Liefs,

Kim


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.