Tarieven

Diëtistenpraktijk lekkergewoonkim heeft contracten met alle zorgverzekeraars. Hierdoor worden de bedragen rechtstreeks bij de zorgverzekeraar gedeclareerd en wordt de factuur (voor de eerste 3 uur) voor 100% vergoed. Je hoeft de factuur dus niet eerst zelf te betalen. Een eventuele rekening voor het eigen risico ontvang je van de zorgverzekeraar.

Iedereen in Nederland heeft een basis zorgverzekering. In 2023 wordt voor iedereen vanuit deze basisverzekering 3 uur dieetadvisering van een diëtist vergoed. De tarieven voor de consulten zijn vastgesteld door de zorgverzekeraars. Het tarief varieert per zorgverzekeraar en ligt tussen de 69 en 75 euro.

Ik meld ruim vooraf wanneer de eerste 3 uren zijn verbruikt. In overleg bespreken we dan het vervolgtraject. Voor de consulten die vallen buiten de basis- of aanvullende verzekering ontvang je de factuur rechtstreeks. Het tarief hiervoor is €75 per uur. Vervolgconsulten zijn 30 minuten en in sommige gevallen zelfs 15 minuten.

Is een verwijsbrief nodig?

Nee, je hebt geen verwijsbrief van je (huis)arts nodig.

Afzeggen of niet nagekomen afspraak?

Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat je een afspraak moet verplaatsen. Dit kan tot 24 uur van te voren. Wanneer een consult korter dan 24 uur voor de afspraak wordt geannuleerd of wanneer de afspraak (zonder afmelding) niet wordt nagekomen, wordt deze altijd in rekening gebracht, ongeacht de reden. Je ontvang 48 uur voor de afspraak altijd een herinnering van je afspraak per email.