Home » Over Kim » Tarieven

Tarieven en vergoedingen

Contracten met zorgverzekeraars

In 2020 heb ik contracten met o.a.: AnderZorg, ASR Verzekeringen, Caresq, CZ, Nationale Nederlanden, OHRA, De Amersfoortse, De Friesland, Ditzo, FBTO, Interpolis, Menzis, Univé, VGZ en Zilveren Kruis.

Ben jij bij één van deze zorgverzekeraars verzekerd? Dan betekent dit voor jou dat de consulten rechtstreeks aan de zorgverzekeraar kunnen worden gedeclareerd.

Heb jij een andere verzekeraar? Jij krijgt van mij dan zelf de rekening voor de dienst die je bij mij afneemt, vervolgens kun je deze declareren bij je zorgverzekering. Mogelijk krijg je dan (een deel van) de kosten terug of gaan deze af van je eigen risico.

Jouw zorgverzekeraar bepaalt het tarief dat ik mag rekenen voor het consult, als ik geen contract heb met jouw zorgverzekeraar dan reken ik onderstaande tarieven. 

Tarieven

Intakegesprek (60 min.)

Vervolggesprek regulier (30 min.)

Vervolggesprek kort (20 min.)

Telefonisch consult (15 min.)

 

Toeslag bij huisbezoek (binnen straal van >10 km van praktijk)

€60

€30

€20

€15

 

€20

Afspraken die niet minimaal 24 uur van tevoren zijn afgezegd worden in rekening gebracht. Voor ziekte wordt geen uitzondering gemaakt.

 

Vergoeding via zorgverzekering

Vanuit de basisverzekering wordt standaard 3 uur per jaar vergoed, dit zijn zo’n 5 á 6 consulten. Daarnaast kan het zijn dat er vanuit je aanvullende verzekering nog extra consulten worden vergoed. De vergoeding vanuit de basisverzekering wordt altijd als eerste aangesproken. Deze vergoeding gaat ten koste van het eigen risico. Is je eigen risico al verbruikt? Dan worden de consulten volledig vergoed. De vergoedingen vanuit de aanvullende verzekering gaan niet ten koste van het eigen risico.

 

Met of zonder verwijsbrief?

Raadpleeg vooraf goed je polisvoorwaarden en kijk of jouw verzekeraar directe toelating volledig vergoed. Bij een aantal zorgverzekeraars is een verwijsbrief van de huisarts noodzakelijk. Gelukkig is dit vaak snel geregeld met een belletje naar de doktersassistent. 

 

Ketenzorg

Diëtistenpraktijk Lekkergewoonkim is aangesloten bij de ketenzorg. Binnen de ketenzorg wordt de behandeling van mensen met diabetes type 2, COPD en een chronisch obstructieve longziekte multidisciplinair gecoördineerd. Het startpunt van ketenzorg is uw eigen huisarts. Deze signaleert of u zorg en (dieet)begeleiding nodig heeft en bekijkt vervolgens via het regionale ketenzorg-netwerk welke zorgverleners u het beste kunt krijgen. Het eigen risico is hierop niet van toepassing.

 

Neem voor de actuele tarieven en mogelijkheden een kijkje in de webshop of neem contact met me op via info@lekkergewoonkim.nl